Content

Britannia Hotel i Trondheim

Trondheims eldste hotell er også, utvilsomt, byens beste. Britannia Hotel åpnet dørene i 1870, og har siden 1897 holdt til i Dronningens gate 5, i en nydelig bygning tegnet av arkitekt Karl Norum.

Britannia Hotel er et femstjerners hotell med 247 rom, hvorav elleve er suiter. Som gjest på hotellet kan du nyte et bedre måltid i den legendariske restauranten Palmehaven, eller du kan skjemme bort deg selv i hotellets fantastiske spaavdeling. Britannia Hotel stengte dørene i 2016 for en omfattende oppussing, men skal stå klar til gjenåpning våren 2018.

Palmehaven

Som selvet hotellet er også restauranten på Britannia en institusjon. Palmehaven formelig lukter av dekadens og nostalgi, og det er ikke vanskelig å forstå at dette er Trondheims mest kjente restaurant. Det er i denne nydelige hagen at hotellets gjester får servert frokost. I 2015 ble frokosten på Britannia Hotel kåret til én av Trondheims beste. Palmehaven er en heldagsrestaurant som serverer frokost, lunsj og middag. De har en kapasitet på 450 personer og arrangerer også lukkede selskap. Hver eneste fredag og lørdag spiller orkesteret til dans i speilsalen, slik som det er blitt gjort i mer enn hundre år.

For noen år siden havnet Palmehaven på museum da ble det åpnet en utstilling som inneholdt noen av restaurantens gamle menyer, tidligere uniformer, mokkakopper, sølvkanner og kobberskåler.

Bo som en greve, eller i alle fall en konge

De har alle sammen gjestet Britannia Hotel, Dronning Wilhelmina, Kong Haakon 7., Kronprinsesse Märtha, Kong Harald, Dronning Sonja og prinsesse Märtha Louise.

Har du råd til å betale i underkant av 7000 kroner natten kan du overnatte i hotellets mest eksklusive suite, Privaten. Her kan du sove under deilige silkedyner og nyte natten i den store himmelsengen sånn som Lene Marlin, Bob Dylan og den japanske keiseren har gjort før deg. Den private takterrassen byr på en av Trondheims vakreste utsikter, og det romslige badet er utstyrt med luksusprodukter fra parfymehuset Bvlagari.

Britannia Spa og Velvære

Britannia Spa og Velvære ble åpnet i 2008, og markerte en ny æra i hotellets historie. Det ble investert mer enn 40 millioner kroner i det nye spaet og resultatet er et velværesenter hentet ut av 1001 natt. Hovedfokuset er på Salus per aqua (helse gjennom vann) og de forskjellige mineralbassengene, med blant annet mineraler fra Dødehavet, står sentralt i spa-opplevelsen. I tillegg tilbyr selvfølgelig Britannia Spa og Velvære alle de klassiske spabehandlingene, fra massasje til manikyr og pedikyr.