Content

Det Hanseatiske Hotel

DHHSjansen er stor for at du har gått forbi Det Hanseatiske Hotel i Bergen, uten at du visste at dette faktisk er et av byens mest tradisjonsrike. Neste gang du spaserer på Bryggen i Bergen går du ikke forbi, men inn døren og sjekker inn i resepsjonen.

Et mer stilfullt og utsøkt hotell finner du neppe i Bergen og du skal lete lenge også i resten av landet. At det også ligger midt på Bryggen i Hansa-byen, det gjør også at den herlige bergenske atmosfæren er rett utenfor døren din. Bygården, Finnegaarden, som hotellet er en del av, står på UNESCO’s liste over verdens kulturarv.

Et historisk hus

Som nevnt over er det Hanseatiske Hotel en del av et historisk hus. Her kan du benytte deg av flere fasiliteter, enten om det er konferanserom eller du ønsker å spise en deilig middag. I Finnegaardsstuene finner du nemlig flotte selskapslokaler eller husets egen restaurant. Det er neppe en overraskelse at husets spesialitet er fisk, men her blir det også servert alt fra burgere til taco, i en avslappende atmosfære. Ettersom huset ligger så sentralt til, har du en hel by i gangavstand og det finnes neppe noe bedre sted å bo hvis du ønsker å bo noen netter i Bergen.

Historie og bakgrunn

Slik vi kjenner Finnegaarden i dag, ble bygd opp igjen etter bybrannen i 1702. Allikevel finner man navnet helt tilbake til 1400-tallet. Gården var også lenge i Hamburgs eie, men rundt 1850 kom den igjen i norske hender, da Lude familien tok over. I dag eies gården av Lude Sande familien, så den har altså vært i samme familie i over 150 år. Opprinnelig ble gården bygget opp som et Hanseatisk handelshus og var tidlig et midtpunkt på Bryggen i Bergen.

Luksuriøse rom

DHH2Det Hanseatiske Hotel inneholder 37 unike rom hvor alle har fått sitt eget særpreg. Rommene inneholder eksklusive møbler og har alle flotte bad, selvfølgelig med badekar. Dette er helt klart hotellet for deg som ønsker noe mer enn et vanlig kjede-eid hotell.