Content

Fru Haugans Hotel

FHHInnenfor dørene hos Fru Haugans Hotel i Mosjøen har gjestfrihet og ypperlig service vært viktig i over 200 år. Det ligger rike tradisjoner og historie i veggene, og planlegger du å overnatte i Mosjøen i nærmeste fremtid, har du ingen andre valg enn å besøke dette fantastiske stedet, som er Norges eldste hotell.

Fru Haugans Hotel er ikke bare kjent for sin gjestfrihet, men det gikk tidlig rykter om at hotellets kjøkken serverte ypperlig mat også for 200 år siden. Dette gjør det fortsatt. Det legges vekt på de beste råvarer, gjerne hentet fra lokale produsenter. Dette er kanskje hotellet for deg som er ute på en romantisk reise og hvor du kan drømme deg 200 år tilbake i tid.

Eldste byen på Helgeland

FHH2Mosjøen ligger i Vefsn kommune og er den eldste byen på Helgeland. I fylket er det bare Bodø som faktisk er eldre. I 1875 mottok Mosjøen losse- og ladestedsrettigheter fra kong Oscar II, og året etter ble byen også en egen kommune. Etter den industrielle revolusjonen har Mosjøen også vært en viktig industriby, men det er naturen som ligger rett utenfor bygrensen som har gjort stedet verdenskjent for turistene.

Romantisk atmosfære

FHH3Det er helt i enden av den historiske Sjøgata i Mosjøen vi finner Fru Haugans Hotel. Hotellets historie starter helt tilbake i 1794, da knappesønnen Eirik Sjursson fikk bevilling fra kongen til å drive gjestgiveri og butikk her. Bygningen er i dag verneverdig og hotellet er medlem av De Historiske Hotel og Spisesteder. Hotellet har i dag 93 rom og til sammen 162 sengeplasser, som alle har en romantisk atmosfære. Det finnes også en egen restaurant og bar, samt en populær konferansedel som brukes mye av det lokale næringslivet.

Det å besøke Fru Haugans Hotell er verdt turen til Mosjøen alene. Dette hotellet er helt unikt, med et historisk preg få klarer å matche andre steder i verden.