Content

Nordre Ekre Gardshotell

norskehotelI Gudbrandsdalen, midt i hjertet av fjellandsbyen Heidal, finner du Nordre Ekre Gardshotell og restaurant. Omgitt av nasjonalparker på alle kanter, har familiegården på Nordre Ekre blitt omgjort til et lite hotell og restaurant. Har du lyst til å være med innenfor dørene til et av landets flotteste hotell?

Nordre Ekre Gardshotell ligger vakkert til nær en rekke nasjonalparker. Her er det kjøreavstand til både Jotunheimen, Rondane og Dovrefjell om du ønsker en dagstur. Området er flott for fotturer og rafting, men området har historisk sett også en fantastisk matkultur. Derfor anbefales det også å besøke hotellets flotte restaurant.

Praktisk stoppested

Om du er på gjennomreise eller har planlagt en lengre fjelltur passer Nordre Ekre Gardshotell ypperlig. Hotellet er et praktisk stoppested på vei mellom Oslo og Trondheim eller på vei ned til fjordene og Geiranger. Hotellet har syv unike rom som alle har suite-standard. Til sammen har hotellet ni soverom. Hotellets restaurant er i gårdens eldgamle låve, som serverer lokalprodusert og velsmakende fjellmat.

Bakgrunn og historie

nordrehistoryGården, som ligger i Sel kommune, har blitt brukt som hotell og overnattingssted siden 1995. Gården er tildelt den prestisjetunge Olavsrosa, som et tegn på at dette er et stykke norsk kulturarv. Grunnen er veldig enkel, for Nordre Ekre har spor etter gårdsdrift helt tilbake til jernalderen. På 1300-tallet var også gården på grunn av sin beliggenhet et viktig møtested i landet, hvor det ble arrangert ting og rettsmøter. Nordre Ekre har altså vært en viktig gård både for lokalbefolkningen og for hele landet. Velger du å overnatte her kan du bli en del av historien.

Aktiviteter

Den nordre delen av Gudbrandsdalen har utrolig mye å by på. Her kan du selvfølgelig sitte stille på gårdstunet og nyte stillheten fra fjellheimen, men man får raskt følelsen av at fjellene rundt gården forsøker å lokke oss ut på tur. Her har du unike dagsturer rett utenfor dørstokken. Hva med å teste ut rafting i elva Sjoa eller oppleve en moskus-safari i Dovrefjell? Her er det lagt til rette for familieturer, enten fra hesteryggen eller til fots. Hunderfossen familiepark ligger heller ikke langt sør for Nordre Ekre.

nordrerestEt mer eksotisk hotell enn Nordre Ekre Gardshotell skal man lete lenge etter i resten av verden. Prikken over i-en er hotellets spennende restaurant, som også har mye historie å by på. Maten er kortreist og legger vekt på tradisjonsrik mat fra lokalområdet.