Content

The Thief

thiefDet er i den nye og moderne bydelen Tjuvholmen bortenfor Aker Brygge i Oslo vi finner byens mest moderne hotell. The Thief gjenspeiler bydelen godt, hvor kunst, estetikk og arkitektur skal stå i sentrum.

The Thief ligger rett ved siden av det ikoniske Astrup Fearnley Museet for Moderne Kunst, og hotellet har en flott utsikt over kanalene på Tjuvholmen og Oslofjorden. De fleste av de 119 skreddersydde rommene har en strålende utsikt over sjøen.

Stil og interiør

thief2Interiøret på hotellet reflekterer den innovative ånden av omgivelsene rundt: originale kunstverk, linjer i veggene, valgt ut av den berømte kuratoren Sune Nordgren, mens møblene er håndplukket av interiørarkitekten Anemone Wille-Våge. Interiøret reflekterer et up-to-the-moment design, uten å ofre noe av komforten. Tjuvholmen ble kjent landet rundt som en fengselsholme på 1800-tallet, og hotellets navn gjenspeiler også dette. Utover på 1900-tallet var dette havnedistriktet i hovedstaden, men har i dag på kort tid blitt et blomstrende sentrum for business, kunst, og uteliv.

Kunst på alle rom

thief3Hvert rom har fått en unik stil og på rommene henger det en kunstsamling verdig et eget museum. Fargene på rommene kan oppfattes som mørke, men er allikevel forførende. Rommene inneholder også møbler av en meget høy kvalitet, produsert av alt ifra fra trendskapere som B & B Italia og Brand von Egmond. Men Oslo-hotellet viser også stolt frem kommende norske designere med skreddersydde ulltepper, tøfler for ham og henne, samt badekåper. The Thief er på mange måter også et «rocka» hotell, dette kommer frem i hotellets største suite, The Apparatjik Suit. Her vil du finne skinnende diskokuler, piksel-mønstrede tepper, og en takmontert projektor som viser Apparatjiks videokunst.

Besøkes av popstjerner

Hvis Oslo fikk besøk av pop- og rockestjerner tidligere var det få steder i byen som kunne hamle opp med internasjonal klasse. Det var kun Grand eller Continental av hotellene som var gode nok. Etter at Petter Stordalen åpnet sin nye storstue på Tjuvholmen var det slutt på dette, for nå skal alle stjerner bo på The Thief. Frem til nå har alt fra Beyoncè, Jay Z og Justin Bieber bodd her. Det samme har Bruce Springsteen. Sjansen er stor for at hotellet også har besøk av en verdensstjerne når også du overnatter på The Thief.