Content

Thon Hotel Kautokeino

thonhotelMidt i Kautokeino sentrum finner du Thon Hotel Kautokeino. Tettstedet har i underkant av 1.500 innbyggere, men viste du at det også bor over 60.000 rein her?

Ønsker du å oppleve samisk kultur og lære mer om deres utrolige spennende historie, bør neste ferie legges til Kautokeino. Selv om stedet ikke har lange shoppinggater og et moderne uteliv er det mye å oppleve her. Overnattingen den tar du selvfølgelig hos Thon Hotel.

Kort vei til Finnmarksvidda

thonhotel2De fleste som besøker Kautokeino ønsker å oppleve Finnmarksvidda. Den finner du bokstavelig talt rett utenfor vinduet ditt hvis du overnatter på Thon Hotel. Hotellet er moderne og kan ta imot opptil 100 konferansegjester, i tillegg til at hotellet har 65 gjesterom. Et av hotellets konferanserom har også glasstak, slik at man kan få med seg nordlyset om vinteren når man jobber. Kautokeino er selve midtpunktet for den samiske kulturen, maten og musikken, og hotellet har blitt en viktig bidragsyter til turistenes helopplevelse av alt dette.

Rike matopplevelser

thonhotel3Thon Hotel Kautokeino har en av Finnmarks mest spennende restauranter. Ikke så rart, når dette også er midtpunktet for reindrift i fylket. Her vil du kunne oppleve smaksopplevelser spesielt fra det samiske kjøkken, men også med et internasjonalt preg. Dette gjør at et besøk på restauranten er verdt hotellopplevelsen helt alene. Fra restauranten har du panorama utsikt ut over en helt unik natur, slik at du kan nyte forfriskningene i ro og mak.

Ting å gjøre

thonhotel4Det er imponerende å se hvordan man har klart å kombinere det moderne og den ville naturen rett utenfor vinduene hos Thon Hotel i Kautokeino. Hotellet er derfor det perfekte utgangspunktet før du skal ut i naturen. Når du kommer inn igjen etter en lang dag ute på fiske, ski- eller fottur, så passer det ypperlig å sette seg i hotellets badestamp, hvor du enten kan nyte nordlyset om vinteren eller midnattssolen om sommeren.

Thon Hotel i Kautokeino er langt fra et dyrt hotell. Her kan man booke et dobbeltrom for rundt tusen-lappen og ønsker man et familierom for fire, er det også to av disse på hotellet.